Увага! ДФС підготувала важливі зміни щодо системи блокування податкових накладних

08.04.2018

Нагадаємо, що 7 березня опубліковано постанову КМУ №117, якою затверджено порядки з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Постанова визначає перелік ознак, при дотриманні яких податкові накладні/розрахунки коригування не підлягають моніторингу, а саме:

1) податкові накладні, складені на неплатника або операції, звільнені від оподаткування;

2) податкові накладні/розрахунки коригування, реєстровані до досягнення платником обсягу постачання в 500 тис. грн;

3) рівень податкового навантаження більш 3%.

Проте, 3 квітня, ДФСУ оприлюднила проект Постанови КМУ «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року №117» (завантажити), яким пропонується визначити, що всі ПН/РК (крім ПН, складених на неплатника або операції, звільнені від оподаткування) підлягають моніторингу та перевіряються на відповідність критеріям ризиковості платника податку, критеріям ризиковості здійснення операцій та показникам позитивної податкової історії платника податку.

Зауваження та пропозиції щодо проекту Постанови податківці просять надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

  • Державна фіскальна служба України: 04655, МПС, м. Київ - 53, Львівська площа, 8., e-mail: monitoringsfs@sfs.gov.ua.
  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail: infomf@minfin.gov.ua
  • Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Державної регуляторної служби України: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11, e-mail: inform@dkrp.gov.ua.